Dezinfectanti profesionali produsi in Romania. Cu responsabilitate!

Blog

Prima Pagina / ,

Cum dezinfectăm camerele de hotel?

Păstrarea unui mediu sigur, curat și dezinfectat este, acum poate mai mai mult ca oricând, un element de bază în activitatea companiilor care activează în industria HoReCa. Ca urmare a recomandărilor Ministerului Sănătății și Organizației Mondiale a Sănătății, majoritatea spațiilor de cazare, fie că este vorba de lanțuri hoteliere sau pensiuni, și-au modificat procedura de curățenie și dezinfectare pentru a asigura condiții optime pentru turiști. Așadar, care sunt pașii prin care se realizează o dezinfectare eficientă a camerei de hotel?

În primul rând, personalul responsabil cu curățenia și dezinfectarea camerei va avea la dispoziție  echipament de protecție individuală adecvat, inclusiv mănuși și șorț. Pentru a reduce factorii de risc după plecarea oaspeților și pregătirea camerei pentru o nouă vizită, este necesară:

 • Aruncarea tuturor produsele de hârtie de unică folosință (de exemplu, șervețele, hârtia igienică, pahare).
 • Îndepărtarea tuturor prosoapelor, lenjeriei, pernelor, cuverturilor de pat și păturilor. Toate aceste articole textile nu se vor scutura, ci vor fi spălate în conformitate cu instrucțiunile de pe etichetă.
 • Curățarea și dezinfectarea cu rigurozitate a zonelor frecvent utilizare, ca de exemplu: robinete, mânerele ușilor și sertarelor, zăvoarele ușilor, obiectele sanitare, telefoane, balustrade, întrerupătoare și veioze, termostate, telecomenzi, uscătoare de păr și orice alte obiecte aflate în cameră.
 • Periodic, covoarele necesită dezinfectare printr-un proces în doi pași. În primul rând, acestea trebuie curățate cu detergent și apă fierbinte. În al doilea rând, trebuie dezinfectate prin aplicarea unui produs biocid adecvat. Dacă este posibil, este recomandată, la final, împrospătarea cu abur.
 • Dezinfectarea mobilierului (scaune, mese, cadrul patului) se va face cu produse biocide special concepute pentru astfel de suprafețe.

În mod ideal, este recomandată utilizarea unui nebulizator și a produselor pentru dezinfectarea microaeroflorei. Acestea au rolul nu doar de a dezinfecta toate obiectele aflate într-o încăpere, dar și de a purifica aerul, eliminând virușii, bacteriile și microorganismele.

Ce fel de dezinfectanți sunt recomandați pentru hoteluri?

Dezinfectarea eficientă a camerelor utilizate zilnic de oaspeți poate fi realizată doar prin utilizarea de produse de curățenie și dezinfectare care îndeplinesc standardele de siguranță impuse de autoritățile competente.

În cazul unităților de cazare, este recomandă utilizarea produselor dezinfectante pentru suprafețe dure (podele, mobilier și alte echipamente), detergenți pentru textile (lenjerii, prosoape), dezinfectanți pentru obiectele sanitare și dezinfectanți pentru microaerofloră.

Este recomandat ca procedura de curățare și dezinfectare a camerelor de hotel să fie însoțită de o serie de alte măsuri de prevenție a răspândirii virusurilor și bacteriilor, cum ar fi:

 • Echiparea fiecărei camere de hotel cu dezinfectant pentru mâini și tegumente;
 • Dotarea băilor cu dispensere cu senzori pentru săpun;
 • Dezinfectarea frecventă a suprafețelor utilizate de un număr mare de persoane (liftul, de exemplu) și a zonelor comune.

Îți stăm la dispoziție cu produse certificate și autorizate, dezinfectanți profesionali și produse de curățenie!

Consultantul tău Klintensiv,

Marius Spătaru

Telefon: 0742.193.981

E-mail: [email protected]

0
  0
  Cos Cumparaturi