Dezinfectanti profesionali produsi in Romania. Cu responsabilitate!

Blog

Prima Pagina /

Cum s-au schimbat obiceiurile de igienă în România în urma pandemiei?

Conform unui studiu online din 2019, săpunul, pasta de dinți, gelul de duș, șamponul și deodorantul sunt produsele de îngrijire personală cumpărate cel mai frecvent de români. Un an mai târziu, apariția pandemiei a stârnit întrebări legate de igienă, pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri. Sunt sau nu românii mai atenți cu igiena personală?

 

Situația actuală, în funcție de mediu

Obiceiurile de igienă personală variază în funcție de categoriile socio-economice la care ne raportăm. Conform Ministerului Fondurilor Europene, aproape 1,2 milioane de români aflați în pragul sărăciei au primit anul trecut pachete de igienă corporală și pachete alimentare.

Potrivit statisticilor, 46% din populaţia României trăieşte în mediul rural, unde condiţiile de igienă sunt precare sau lipsesc cu desăvârşire. Dincolo de lipsa obiceiurilor sănătoase privind igiena, în cele mai multe localități și sate nu există încă rețea de apă şi nici reţea de canalizare. Un alt capitol la care românii ocupă ultimele locuri din Europa este igiena orală: într-un an, un român foloseşte, în medie, un tub și jumătate de pastă de dinţi. Astfel s-a ajuns ca 72% dintre români să aibă probleme cu dantura.

Nici populația din orașe nu stă mai bine comparativ cu media europeană, deși consumul de produse de curățenie în rândul locuitorilor de la orașe a mai crescut ușor față de anii precedenți. Sau cel puțin asta afirmă un studiu neprezentativ la nivel național derulat în perioada mai – iunie 2020. Orășenii economisesc și fac stocuri, cheltuielile cu produsele de îngrijire personală scăzând pentru 16,71% dintre respondenți. Însă, cea mai mare creştere în cheltuieli poate fi observată în cazul produselor de curăţenie şi îngrijire a casei pentru peste o treime din respondenții aceluiași studiu.

 

Tendințe ale obiceiurilor de igienă

O altă creștere apare și în cazul spălatului pe mâini, românii folosind de peste două ori mai mult săpun și dezinfectant decât înainte de pandemie, practic ne spălăm pe mâini cu diferite tipuri de săpun de mai mult de 8 ori pe zi. Studiul realizat de către Ipsos arată ca în timpul pandemiei frecvența utilizării dezinfectanților pentru igienizarea mâinilor a crescut cu 110%, iar două treimi dintre respondenți au declarat că vor continua și după pandemie să folosească dezinfectanți pentru mâini.

Igienizarea mâinilor este esențială în prevenirea și reducerea riscului de infectare cu virusuri și bacterii. Portofoliul de produse Klintensiv pune la dispoziția clienților dezinfectanți de mâini și tegumente Alchosept, pe bază de etanol, în concentrație de 85%. Aceștia au o acțiune virucidă și bactericidă certificate și protejează pielea, fără a lăsa o senzație lipicioasă dupa aplicare. Puteți descoperi întreaga gamă Alchosept aici: https://bit.ly/3stbIVj

Lasă un comentariu

0
    0
    Cos Cumparaturi