Dezinfectanti profesionali produsi in Romania. Cu responsabilitate!

Blog

Prima Pagina / ,

Cum se folosesc corect dezinfectanții de mâini și suprafețe?

Dezinfectanții sunt substanțe chimice menite să inactiveze sau să distrugă microorganismele de pe diverse suprafețe. Aceștia acționează distrugând peretele celular al microbilor și virusurilor sau intervenind în metabolismul lor. În procesul de dezinfectare, sporii bacteriilor care provoacă diverse boli pot fi distruși dacă se urmează pașii recomandați de curățare și dezinfectare: în primul rând se spală cu apă și detergent suprafețele contaminate sau murdare, apoi se lasă să se usuce și se dezinfectează corespunzător, cu produsul potrivit.

Dezinfectanții pot avea diverse întrebuințări, pornind de la igienizarea și dezinfectarea tegumentelor/mâinilor până la dezinfectarea diverselor suprafețe, microaeroflorei și a instrumentarului în unitățile medicale.

Pentru o utilizare corectă a dezinfectanților, în primul rând trebuie să pornim de la tipul de activități ce necesită folosirea dezinfectanților. De asemenea, este important să avem în vedere inclusiv concentrația produselor utilizate atunci când vrem să alegem un dezinfectant compatibil cu nevoile noastre. Așadar, este esențial să citim cu atenție etichetele și să identificăm ce concentrație au aceste substanțe, pentru a evita accidentarea cu substanțe periculoase.

Dezinfectanții Klintensiv se regăsesc în diferite formule de utilizare, în funcție de necesitate: formulă gata de utilizare (RTU – ready to use) care poate fi aplicată direct pe suprafața dorită, formulă concentrată, care necesită diluarea ei în apă înainte de utilizare, formulă în cadrul șervețelelor umede, precum și tablete efervescente.

Este de reținut că un dezinfectant potrivit pentru suprafețe nu poate fi utilizat și pentru tegumente. Substanțele folosite în dezinfectarea suprafețelor sunt diferite și au efecte agresive asupra țesuturilor vii, în timp ce substanțele folosite pentru dezinfectarea mâinilor au în compoziția lor și substanțe protectoare pentru piele.

O altă recomandare în utilizarea corectă a dezinfectanților de suprafețe este purtarea mănușilor de unică folosință. Mănușile trebuie aruncate după fiecare utilizare. Dacă se folosesc mănuși reutilizabile acestea ar trebui să fie destinate curățării și dezinfectării suprafețelor, fără a mai fi întrebuințate și în alte scopuri. Recomandăm consultarea instrucțiunilor pentru produsele care dezinfectează suprafețele. Este important de știut de către persoanele care folosesc produsele în spații private (acasă sau în gospodărie) că trebuie să își spele mâinile imediat după îndepărtarea mănușilor. Pentru dezinfectarea profesională a mâinilor recomandăm soluții cu cel puțin 85% alcool și proprietăți emoliente (de preferat având și miros plăcut), cum ar fi gama de produse Alchosept: https://klintensiv.ro/?s=alchosept&post_type=product

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Lasă un comentariu

0
    0
    Cos Cumparaturi