Dezinfectanti profesionali produsi in Romania. Cu responsabilitate!

Blog

Prima Pagina /

De ce este important să dezinfectezi aparatul de aer condiționat?

Calitatea aerului din casă influențează direct sănătatea ta și a familiei tale. Pentru că sezonul cald este foarte aproape, pregătirea corespunzătoare a sistemelor de climatizare este esențială pentru a beneficia din plin de un mediu plăcut, dar și sigur.

Pentru ca aparatul de aer condiționat să fie cât mai eficient, acesta trebuie să fie menținut curat și dezinfectat. Îndepărtarea prafului și a murdăriei de pe filtre și de pe alte elemente ale interiorului sistemului va asigura eficiența energetică, dar și o serie de beneficii pentru sănătate. Fără o întreținere adecvată, chiar și în condiții normale de funcționare, o unitate de aer condiționat se va degrada în timp și va începe să degaje un miros neplăcut atunci când este pornită.

În ultimii ani ne confruntăm cu o serie de afecțiuni respiratorii, de la alergii la viroze, ceea ce înseamnă că e necesar să acordăm o atenție sporită aerului pe care îl respirăm. Cum putem face acest lucru? Prin simpla dezinfectare a aparatului de aer condiționat!

Cât de des este necesară dezinfectarea aparatului de aer condiționat?

În mod ideal, un sistem de climatizare ar trebui curățat cel puțin o dată pe lună. Dacă acesta emite deja un miros de mucegai, înseamnă că a stat prea mult timp fără o curățare și dezinfectare corespunzătoare.

De altfel, calitatea aerului dintr-o încăpere este cel mai bun semnal care indică necesitatea igienizării și dezinfectării componentelor interne ale aparatului de climatizare. Unitățile pline de praf sau cele cu pete de mucegai provoacă adesea neplăceri precum alergii, strănut sau alte simptome corelate cu existența unor poluanți sau alergeni în aeroflora din casă. Soluția? Utilizarea unui dezinfectant special conceput pentru eliminarea microorganismelor din interiorul aparatelor de răcire a aerului.

Cum se dezinfectează aparatul de aer condiționat?

Procesul de igienizare și dezinfectare începe cu ștergerea sau aspirarea carcasei pentru a îndepărta praful și murdăria care tind să blocheze fluxul de aer. Nu curăța aparatul pulverizând apă direct pe el. Lichidul care pătrunde în unitate poate duce la electrocutare, incendiu sau alte accidente grave. De asemenea, evită folosirea clorului sau a solvenților organici (diluant, acetonă sau alcool) pentru a curăța suprafețele unității.

Aripioarele interne trebuie apoi șterse cu un dezinfectant, iar următorul pas este curățarea și dezinfectarea suflantei și a zonei dedicate scurgerii condensului. Ambele componente vor fi pulverizate cu o soluție dedicată sistemelor de climatizare.

Fiecare unitate de aer condiționat are, de asemenea, un filtru care necesită dezinfectare periodică. Filtrul este unul dintre componentele cele mai importante, deoarece împiedică degajarea în încăpere a poluanților și alergenilor. Folosește o perie moale sau un aspirator pentru a îndepărta orice urmă de praf sau resturi de pe filtru.

Ce produse folosim pentru dezinfectarea sistemelor de climatizare?

Pentru curățarea și dezinfectarea eficientă a sistemelor de climatizare poți utiliza KlinAll®, soluție dezinfectantă specială pentru aparatele de aer condiționat. Dezinfectantul KlinAll® este compus din peste 94% ingrediente biodegradabile și nu conține coloranți, nu pătează și nu decolorează componentele interne ale aparatului de aer condiționat.

Dezinfectantul KlinAll® se utilizează ca atare, fără a necesita echipamente sau accesorii speciale. Se folosește în cantități suficiente pentru a îndepărta urmele și depunerile de murdărie. Modul de utilizare este extrem de ușor. Primul pas este scoaterea ventilatorului și curățarea aripioarelor interioare cu KlinAll®. Produsul dezinfectant se aplică direct pe zona contaminată sau cu ajutorul unei lavete curate din microfibră pe suprafețele lavabile și se lasă să acționeze minim 5 minute. Se pornește aparatul de aer condiționat în regim de răcire, fără a mai spăla filtrul cu apă sau alte substanțe.

Produsul are capacități dovedite de a înlătura și de a preveni mirosurilor neplăcute provenite de la echipamentele pentru climatizare. Mai mult, previne apariția factorilor alergenici și elimină microorganisme responsabile cu apariția a peste 90 de boli rezultate în urma unei infectări.

Mai multe detalii despre KlinAll® dezinfectant pentru aer condiționat regăsești pe www.klintensiv.ro.

0
    0
    Cos Cumparaturi