Dezinfectanti profesionali produsi in Romania. Cu responsabilitate!

Blog

Prima Pagina / ,

Industria ospitalității: Cum dezinfectăm eficient spațiile?

Crearea unui spațiu sigur, corect și eficient dezinfectat, reprezintă un factor decisiv atât pentru buna funcționare a industriei HoReCa, cât și pentru satisfacția clienților, chiar și în perioadele post-Covid. Pandemia din ultimul an a afectat puternic domeniul ospitalității, iar atenția dedicată igienizării și dezinfectării spațiilor este acum mai importantă ca oricând.

Curățăm sau dezinfectăm?

Este important de făcut distincția între curățarea și dezinfectarea suprafețelor. Curățarea, indiferent că vorbim despre diverse suprafețe sau alimente, se face cu apă și un produs de curățare și are rolul de a îndepărta praful și murdăria. Dezinfectarea se face cu ajutorul produselor biocide, special concepute pentru a reduce și elimina germenii, bacteriile și virușii. De multe ori, suprafețele care par curate pot fi în continuare contaminate cu microorganisme care nu pot fi observate cu ochiul liber, un bun exemplu în acest caz fiind clanțele ușilor.

Cum dezinfectăm eficient spațiile?

Din fericire, procesul de dezinfectare a spațiilor nu este unul complicat. Vom avea în vedere câțiva pași simpli, acordând atenție mai ales zonelor cu care clienții și angajații intră des în contact.

 1. Curățarea suprafețelor (mai ales a celor vizibil murdare) înainte de dezinfectare.
 2. Utilizarea produselor dezinfectante conforme cu toate standardele de siguranță, cu o eficiență certificată împotriva virusurilor și bacteriilor.
 3. Respectarea instrucțiunilor de utilizare a produselor de curățare și dezinfectare. Pe eticheta fiecărui produs vei găsi toate informațiile cu privire la modul în care substanța este destinată a fi utilizată pentru eficiență maximă.
 4. Utilizarea produselor potrivite în funcție de fiecare aplicație. De exemplu, pentru dezinfectarea dispozitivelor electronice cu atingere frecventă, care nu permit contactul direct cu lichidele (ecrane tactile, tastaturi, tablete, POS-uri), poți utiliza șervețele dezinfectante. În mod similar, alegerea tipului potrivit de produs pentru fiecare zonă (bucătărie, baie, spații de servire a mesei) va eficientiza întregul proces.
 5. Curățarea cu apă și săpun și dezinfectarea mâinilor după terminarea curățeniei, folosind produse cu un nivel optim de Ethanol.
 6. Elaborarea unui program zilnic de curățare și dezinfectare.

Care sunt zonele care necesita dezinfectare frecventă?

În mod cert, zonele destinate clienților necesită o atenție sporită din perspectiva dezinfectării. Asta nu înseamnă însă că spațiile de producție sau cele destinate angajaților pot fi ignorate.

Ce poți face?

 • Asigură-te că suprafețele atinse frecvent sunt curățate și dezinfectate de mai multe ori pe zi: mânerele ușilor, întrerupătoarele, casele de marcat, stațiile de lucru, mese și scaune, blaturi/baruri, suporturi pentru condimente, telecomenzi, etc.
 • Suprafețele care intră în contact cu alimentele trebuie spălate, clătite și dezinfectate după fiecare utilizare: veselă, tacâmuri, pahare, suprafețe pentru preparare alimentelor și echipamente pentru prepararea băuturilor.
 • Curățarea și dezinfectarea frecventă a podelelor și a zonelor de acces.
 • Asigură-te că mașina de spălat vase funcționează la o temperatură de minim 60 grade Celsius și că sunt utilizați detergenți și dezinfectanți corespunzători.
 • Curățarea și dezinfectarea toaletelor se va face în mod regulat.
 • Asigură consumabile adecvate pentru a sprijini o igienă sănătoasă. Consumabilele includ săpun, dezinfectant pentru mâini care conține cel puțin 60% alcool, prosoape de hârtie, șervețele dezinfectante.

Clienții tăi, aliații tăi

Pentru a-ți călca din nou pragul, este necesar ca fiecare client să se simtă în siguranță în compania ta și a serviciilor sau produselor pe care i le oferi. Din această perspectivă, poți avea în vedere eliminarea elementelor care sporesc riscul de transmitere al germenilor (nu ne referim aici doar la Covid-19).

Astfel, poți lua în considerare:

 • Înlocuirea meniurilor clasice fie cu unele de unică folosință, fie cu versiuni digitale disponibile prin scanarea unui cod QR.
 • Eliminarea articolelor partajabile, cum ar fi recipientele pentru condimente și înlocuirea lor cu versiuni porționate.
 • Organizarea eficientă a spațiului, astfel încât să se asigure o distanță suficientă între mese.
 • Plasarea de recipiente cu dezinfectant pentru mâini în cât mai multe zone ale încăperilor.
 • Utilizarea de etichete (cu mesaje personalizate) pentru zonele recent dezinfectare (mese, scaune, podele, mânerele ușilor, etc.), astfel încât clienții să conștientizeze accentul pus pe dezinfectare.

A face lucrurile corect nu este întotdeauna suficient. Din acest motiv, încurajăm comunicarea deschisă și onestă cu toți clienții și partenerii în ceea ce privește procesul de dezinfectare a spațiilor de producție și de servire, fie că este vorba de cafenele, baruri, restaurante, hoteluri sau pensiuni.

Îți stăm la dispoziție cu produse certificate și autorizate, dezinfectanți profesionali și produse de curățenie!

Consultantul tău Klintensiv,

Marius Spătaru

Telefon: 0742.193.981

E-mail: [email protected]

Photo by Sandra Seitamaa on Unsplash

0
  0
  Cos Cumparaturi