Pe măsură ce apar noi tulpini de virusuri sau forme de microbi și de bacterii, nevoia de produse de curățenie și dezinfecție care să fie eficiente este tot mai ridicată și conștientizată. Totuși, în ciuda precauțiilor luate, uneori substanțele active care permit realizarea unei curățenii fără cusur, folosite excesiv, pot duce la diverse efecte adverse. La Klintensiv, înțelegem că nevoile oamenilor și organizațiilor se modifică constant, așa că inovăm și ne imbunătățim produsele odată cu evoluția acestora. Noua gamă Klintensiv de produse de curățenie pe bază de acid hipocloros (HOCI). este o asemenea inovație: sunt non-toxice, dar cel puțin a fel de eficiente precum produsele tradiționale de dezinfecție.
Ingredientul cheie al noii curățenii: acidul hipocloros. Ce spun studiile?
Acidul hipocloros este o soluție incoloră utilizată în principal ca agent de dezinfecție, având proprietăți puternice antimicrobiene, antibacteriale, antifungice și antivirale, dar fără efectele adverse ale dezinfectanților tradiționali. Acidul hipocloros este un derivat al hipocloritului de sodiu și se obține prin dizolvarea acestuia în apă și acidifierea soluției rezultate, fiind o soluție nepericuloasă, cu o serie de beneficii certe dovedite de numeroase studii științifice:
1. Acidul hipocloros este un dezinfectant foarte eficient, de la tegumente și răni până la suprafețe de lucru
Totodată, acidul hipocloros este foarte eficient pentru sterilizarea cărnii și a suprafețelor care intră în contact cu carnea, precum cele din abatoare sau restaurante (Veasey și Muriana, 2016). Este, de asemenea, eficient în sterilizarea fără riscuri a apei și vegetalelor (Erkmen, 2010).
2. Acidul hipocloros nu irită pielea
3. Acidul hipocloros nu este inflamabil și nu lasă reziduuri toxice în urmă
4. Acidul hipocloros nu este nociv pentru respirație sau prin ingestie
Referințe:
Benedusi, M., Tamburini, E., Sicurella, M., Summa, D., Ferrara, F., Marconi, P., … & Valacchi, G. (2022). The Lesson Learned from the COVID-19 Pandemic: Can an Active Chemical Be Effective, Safe, Harmless-for-Humans and Low-Cost at a Time? Evidence on Aerosolized Hypochlorous Acid. International Journal of Environmental Research and Public Health, 19(20), 13163.
Block, M. S., & Rowan, B. G. (2020). Hypochlorous acid: a review. Journal of Oral and Maxillofacial Surgery, 78(9), 1461-1466.
Erkmen, O. (2010). Antimicrobial effects of hypochlorite on Escherichia coli in water and selected vegetables. Foodborne Pathogens and Disease, 7(8), 953-958.
Farah, R. F. I., & Al-Haj Ali, S. N. (2021). Electrolyzed water generated on-site as a promising disinfectant in the dental office during the COVID-19 pandemic. Frontiers in Public Health, 9, 629142.
Gold, M. H., Andriessen, A., Bhatia, A. C., Bitter Jr, P., Chilukuri, S., Cohen, J. L., & Robb, C. W. (2020). Topical stabilized hypochlorous acid: The future gold standard for wound care and scar management in dermatologic and plastic surgery procedures. Journal of Cosmetic Dermatology, 19(2), 270-277.
Robson, M. C., Payne, W. G., Ko, F., Mentis, M., Donati, G., Shafii, S. M., … & Bassiri, M. (2007). Hypochlorous acid as a potential wound care agent: part II. Stabilized hypochlorous acid: its role in decreasing tissue bacterial bioburden and overcoming the inhibition of infection on wound healing. Journal of Burns and Wounds, 6.
Shukla, S. K., Sharma, A. K., Kalonia, A., & Shaw, P. (2022). HOCl as a Promising Candidate for Effective Containment of Covid 19 From Biological and Non-Biological Surfaces. Coronaviruses, 3(1), 18-24.
Veasey, S., & Muriana, P. M. (2016). Evaluation of electrolytically-generated hypochlorous acid (‘electrolyzed water’) for sanitation of meat and meat-contact surfaces. Foods, 5(2), 42.